Welkom

Bij Trimsalon

Drommel

Afspraak maken

Trimsalon Drommel

Hét allerbeste voor uw huisdier!

Behandelingen

De vacht van uw hond of kat

is de spiegel van zijn of haar gezondheid!

Producten
‘Hygiëne en aandacht voor goede communicatie staan voorop’

Zoals u mag verwachten, vinden de behandelingen plaats in een nette en hygiënische werkruimte. De materialen worden na iedere afspraak zorgvuldig gereinigd. In de trimsalon komen doorgaans vooral honden en katten.

Honden en katten verschillen nogal van elkaar. Om hen goed te kunnen trimmen is het van belang te weten hoe je met ze om moet gaan en hoe ze in verschillende situaties kunnen reageren. Door jarenlange ervaring, kunt u dat met een gerust hart aan Trimsalon Drommel overlaten.

Voor zowel honden als katten zijn er enkele aandachtspunten bij de behandeling.

Tip!
Plan bezoekjes tussendoor

Tussentrimbeurten kunnen ook gepland kunnen. Dit om kosten, tijd en lange trimbeurten te besparen. Denk hierbij aan uitkammen van lastige vachten, ogen vrij knippen en voetjes rondmaken of even lekker alleen wassen en drogen.

Heeft u een pup die nog niet gewend is aan de trimsalon? Dan is het belangrijk dat u regelmatig even binnenloopt voor een aaitje, kroeltje en snoepje, zodat de pup kennismaakt met de omgeving, de geluiden, geuren, materialen en de trimster. Dit levert veel minder stress op tijdens de trimbeurt. In overleg plannen we deze bezoekjes tussendoor en dat kost niets.

Aandachtspunten voor honden

De eerste keer dat de hond in de salon komt, inventariseren we of er bijzonderheden zijn om rekening mee te houden. Denk aan ouderdom, operaties, allergieën, stressfactor, medische aandoeningen en eventueel eerdere ervaringen van het dier. We zullen zorgen dat uw hond zoveel zich mogelijk op zijn gemak voelt, dat kan betekenen dat u er even bijblijft of juist weggaat.

Een goede communicatie over het verloop van de vachtverzorging en het welzijn van de hond hier in de salon en bij thuis is belangrijk. Daarom houden we een klantenkaart bij van de behandeling en vermelden daar op ook de bijzonderheden.


Aandachtspunten voor katten

Voor het laten trimmen van katten wordt er gevraagd of de kat het gewend is om gekamd te worden en het ook toelaat. Wanneer de kat dit niet toelaat, bespreken we met de dierenarts of een lichte narcose mogelijk is, indien de kat gezond genoeg is.

Mocht u de kat ook gewassen en gedroogd willen hebben, dan kan dat dat natuurlijk ook. Het is wel belangrijk dat u dit van tevoren aangeeft bij het maken van de afspraak. Dit in verband met de tijdsplanning.


Welke behandelingen zijn er mogelijk?

 • Knippen/inkorten in model van de hond
 • Ontklitten en uitkammen hond en kat
 • Scheren liezen en oksels hond en kat
 • Scheren en knippen in model totaal van hond
 • Wassen en föhnen (shampoo afgesteld op vachttype van hond of kat)
 • Ontwollen en uitdunnen van de vacht van hond of kat)
 • Nagels knippen en oren en ogen reinigen
 • Tussenbeurtjes (hond) hoofdje bijwerken, ooghoeken vrij knippen, voetjes rondknippen en haren uit de voetzooltjes knippen, oksels en liezen uitscheren en snor of baard inkorten
 • Plukken/strippen van de vacht van de hond. Dit doen we bij ruwharige honden die om de drie tot zes maanden hun vacht vernieuwen. De oude bovenharen worden weggeplukt/gestript, zodat de nieuwe ondervacht zich kan ontwikkelen tot ruwharige vacht
 • Plukken van de vacht van de hond. Dit doen we twee keer per jaar. De hond komt in de ondervacht
 • Strippen van de vacht van de hond. Dat doen we om de drie maanden. De bovenvacht blijft staan, alleen de langere haren worden er tussenuit gehaald